Foto's van het Schaken tijdens de Burchtfeesten 2004

Jan Seeleman wint het Schaken tijdens de Burchtfeesten 2004

Afgelopen zaterdag was het voor de 17e keer dat Schaakvereniging Het Houten Paard weer met een aantal schaakwedstrijden aanwezig was op de leukste braderie van het Eiland.
De voorspellingen voor het weer waren niet zo optimistisch volgens de prognose was er 70% kans op neerslag. De dag voor de braderie was er slecht 1 buitje, die duurde echter zoín 24 uur. Maar gelukkig hadden de weerspecialisten het bij het verkeerde eind en werd het een heerlijke zonnige dag. Het leuke van het schaken tijdens de burchtfeesten is dat er elk jaar een groot aantal oud jeugdleden van HHP mee doen, zodat het elk jaar wel een soort reŁnie lijkt.

Gezien het grote aantal deelnemers van vorig jaar hadden we een extra kraampje besteld en dit bleek een verstandige beslissing te zijn geweest. De hele dag waren er naast de 20 wedstrijdspelers een groot aantal passanten, die op de overige 5 borden een wedstrijdje wilde spelen. Aan het einde van de dag waren alle prijzen op. Dit was nog nooit eerder voorgekomen.

In de kampioensgroep bleef het tot de laatste ronde spannend. De Kampioen van de Burchtfeesten moest bekend worden nadat de nrs 1 en 2 te weten Jaap Amesz en Jan Seeleman tegen elkaar hadden gespeeld. In een strijd die gepaard ging met prachtig spel van beide grootheden en die zeer veel kijkers opleverde, was het Jan die de titel veroverde. De wedstrijdleiding was dit jaar in handen van Ruud Bosch, die op zeer bekwame wijze de indelingen verrichtte.

De uiteindelijke ranglijst is als volgt:

1  Jan Seeleman
1  Jaap Amesz
3  Ad van der Ree
3  Wim Zwinkels


De snelschaakwedstrijd leverde de volgende eindstand op:

1  Jaap Amesz
2  Ruud Bosch
3  Ral Simon


Volgend jaar moet het anders!!!, riepen we vorig jaar. We hadden de hele dag te kampen gehad met een te kort aan schaakborden en ruimte voor het werkelijk waanzinnig grote aantal mensen die een potje schaak wilden spelen. Dit jaar was het eigenlijk nog drukker. Deze grote belangstelling hebben we in eerdere jaren nog nooit meegemaakt. Ook het aantal mensen die belangstelling hadden voor onze club, overtrof onze stoutste verwachtingen. We zijn dan ook nieuwsgierig hoeveel nieuwe leden onze club kan gaan begroeten.

Dick Kegge