Schaken tijdens de Burchtfeesten 2006

Afgelopen zaterdag was het voor de 19e keer dat Schaakvereniging Het Houten Paard weer met een aantal schaakwedstrijden aanwezig was op de leukste braderie van het Eiland.
Voor aanvang van het toernooi leek het weer dit jaar spelbreker te zijn, want de voorspellingen waren niet zo best. Gelukkig is het op een buitje om 15:00 uur na, de hele dag droog gebleven.
Het toernooi was dit jaar ongekend spannend. Het door Navaltec Hoogvliet gesponsorde open kampioenschap van Westvoorne lokte opnieuw een groot aantal goede schakers naar Oostvoorne. Het leuke van schaken in de openlucht is natuurlijk ook de goedbedoelde aanwijzingen die uit het publiek komen. Maar om spelers van het kaliber, zoals hierboven genoemd, aanwijzingen te geven, dan moet je dus van goeden huize komen.

Na een uiterst spannende strijd was de uiteindelijke eindstand:

1  Edwin Tol (RSR-Ivoren Toren)
2  Ruud Bosch (HHP)
3  Jan Seeleman (De Penning Rozenburg)


De snelschaakwedstrijd leverde de volgende eindstand op:

1  Edwin Tol (RSR-Ivoren Toren)
2  Ruud Bosch (HHP)
3  Vincent Geerlings (HHP)


De hele dag hebben we te kampen gehad met een te kort aan schaakborden en ruimte voor het werkelijk waanzinnig grote aantal mensen dat een potje schaak wilde spelen. Deze grote belangstelling hebben we eigenlijk ieder jaar....
Maar elk jaar worden onze verwachtingen overtroffen. Ook het aantal mensen die belangstelling hadden voor onze club, overtrof onze stoutste verwachtingen, het gegeven dat we de goedkoopste schaakclub van Nederland zijn, het feit dat we op allerlei fronten actief zijn met allerlei toernooien, het gegeven dat we in de 1e plaats een gezelligheidsvereniging zijn, is kennelijk voor erg veel mensen een reden om eens te informeren hoe ze lid kunnen worden van onze club. We zijn dan ook nieuwsgierig hoeveel nieuwe leden onze club kan gaan begroeten. Onze huishoudelijke competitie gaat weer starten op donderdag 7 september aanvang 20:00 uur, in het Maerlant College aan de Jan Matthijssenlaan 7 te Brielle.
De jeugd is welkom vanaf 18:30 uur. Ook dit jaar staan er weer ervaren jeugdtrainers klaar voor kinderen vanaf 7 jaar.
Voor de rokers onder de schakers is het goede nieuws dat we de beschikking hebben over een aparte ruimte waar gerookt mag worden, voor de niet rokers is het goede nieuws dat er in de speelzaal niet mag worden gerookt.
Op 9 september organiseert onze vereniging op het terras van de Hoofdwacht het Kampioenschap der Kampioenen.

Dick Kegge