Schaken tijdens de Burchtfeesten 2007

Afgelopen zaterdag was het voor de 20e keer dat Schaakvereniging Het Houten Paard weer met een aantal schaakwedstrijden aanwezig was op de leukste braderie van het Eiland.

Afgelopen zaterdag was het weer feest in Oostvoorne. Op en van zon overgoten braderie, was het Schaakvereniging Het Houten Paard opnieuw gelukt om deelnemers aan ons toernoot te lokken uit alle delen van het land.

Gezellig, was het woord wat we de hele dag te horen kregen van onze deelnemers.

Doordat ons toernooi steeds meer bekendheid krijgt, moesten we helaas een aantal late inschrijvingen weigeren. Maximaal 20 deelnemers konden we plaatsen, zodat we ruimte over konden houden voor passanten die ook een potje willen schaken. Uiteindelijk werden het er 24, dus we moesten behoorlijk schipperen met de ruimte.

De winnaars van deze dag waren:

1  Marc Trimp (Capelle a/d IJssel)
2  Olaf Cliteur (Zandvoort)
3  Jos Kruidenier (Maassluis)

Marc Trimp mocht zich dus kampioen van Westvoorne noemen.

De prijzen die we deze dag mochten uitdelen waren opnieuw beschikbaar gesteld door:

De hele dag hebben we te kampen gehad met een te kort aan schaakborden en ruimte voor het werkelijk waanzinnig grote aantal mensen die een potje schaak wilden spelen. Deze grote belangstelling hebben we eigenlijk ieder jaar…. Maar elk jaar worden onze verwachtingen overtroffen. Ook het aantal mensen die belangstelling hadden voor onze club, overtrof onze stoutste verwachtingen, het gegeven dat we de goedkoopste schaakclub van Nederland zijn, het feit dat we op allerlei fronten actief zijn met allerlei toernooien, het gegeven dat we in de 1e plaats een gezelligheidsvereniging zijn, is kennelijk voor erg veel mensen een reden om eens te informeren hoe ze lid kunnen worden van onze club. We zijn dan ook nieuwsgierig hoeveel nieuwe leden onze club kan gaan begroeten.

Onze huishoudelijke competitie gaat weer starten op donderdag 6 september aanvang 20.00 uur, in het van Maerlant College aan de Jan Matthijssenlaan 7 te Brielle. De jeugd is welkom vanaf 18.30 uur. Ook dit jaar staan er weer ervaren jeugdtrainers klaar voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor de rokers onder de schakers is het goede nieuws dat we de beschikking hebben over een aparte ruimte waar gerookt mag worden, voor de niet rokers is het goede nieuws dat er in de speelzaal niet mag worden gerookt.