Foto's van het toernooi

NathanaŽl Spaan wint Navaltec openlucht toernooi

NathanaŽl in uiterste concentratieAfgelopen zaterdag was het weer zover Het Houten Paard organiseerde voor de 16e keer het inmiddels alom bekende openlucht schaaktoernooi voor de jeugd.
Aangezien er in onze regio tal van andere schaakevenementen werden georganiseerd, zoals onder andere het Nederlands Schoolschaak Kampioenschap, werd er door de organisatie ernstig rekening gehouden met een erg laag aantal deelnemers. Het feit dat er toch nog 115 deelnemers hebben geschaakt, zegt veel over de populariteit van ons toernooi. De sfeer was weer als vanouds, van de vroege morgen tot en met de prijsuitreiking was er in de verre omtrek geen mens te vinden die het niet geweldig naar zijn zin heeft gehad. Het weer hadden we natuurlijk ook duidelijk aan onze kant, in de ochtend leek het er op dat we het niet droog zouden houden, maar er viel gelukkig geen druppel. Nadat de dreigende wolken waren verdwenen werden de schakers verwend met een zonnetje die steeds aangenamer werd. De ervaring van onze geweldige wedstrijdleiders is natuurlijk ook een factor die mee heeft gedragen aan het prettig verlopen van deze dag.
De deelnemers kwamen ook dit jaar weer uit het hele land met als uitschieters deelnemers uit Alkmaar, Helmond en Zierikzee. Zelfs 2 deelnemers uit BelgiŽ hadden de moeite genomen om naar Oostvoorne te komen.
De uiteindelijke winnaars waren:

Groep A  (tot 25 jaar)
1 NathanaŽl Spaan
2 Jan Pieter Vos
3 Bart van Putten

Groep B  (tot 16 jaar)
1 Dirk van Dooren
2 Jeffrey Stoffers
3 Ron Maas

Groep C  (tot 14 jaar)
1 Kees van de Knijff
2 Robert van Rekom
3 Roland van Keeken

Groep D (tot 12 jaar)
1 Jaap van Putten
2 Danny de Ruiter
3 Henk-Jan Evergroen

Groep E  (tot 10 jaar)
1 Lucas Gortemaker
2 Tzu Yang Kekooy
3 Ricardo Kranendonk

Beste meisjes groep E :
1/2 Naomi Snikkers
1/2 Eva Baekelant

Dick Kegge

Eindstand van de Grand Prix 2003 (Info: Joop Knipscheer)