Olaf Cliteur wint het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2017


Foto's van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2017

Zaterdag 14 januari is in "De Infirmerie" het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2017 gehouden.

Na het inschrijven en het welkomswoord van voorzitter Marco Beije en een korte inleiding door wedstrijdleider Ralph Zwart gaan we om 10:35 uur van start en om 10:45 uur nogmaals, omdat Selman Ercan zichzelf niet op de spelerlijst kan vinden (oeps). Hierna verloopt het toernooi zoals we gewend zijn. Na de eerste drie verkennende rondes: de lunch van een uur om bij te komen met soep, broodjes met kroket, ei, ham en kaas. Net als voorgaande jaren uitstekend verzorgd door de familie Beije (er zijn in de ochtend ook weer verse oliebollen bij de koffie). Na een vol middagprogramma van nog eens 3 ronden, een korte pauze en de laatste 2 ronden, blijkt het best wel een spannend toernooi te zijn geweest. Met verschillende koplopers en na ronde 7 nog 8 kanshebber op (te) grote bekers. Met het Zwitsers systeem moet je wel winnen in de laatste ronde anders gaat de prijs je neus voorbij. Nadat de rook opgetrokken is, blijkt dat Olaf Cliteur de kampioen is geworden, op een half SB punt gevolgd door Ruud Bosch (dankzij eerder genoemde wedstrijdleider Ralph in de gelegenheid gesteld om ook eens mee te spelen). Op de derde plaats eindigt Bas van Driel.
Voordat de prijzen worden uitgereikt door Marco, worden onze 2 geweldige bardames Rita en Anneke en ook mevrouw Beije in het zonnetje gezet met een doosje bonbons.
Naast de 3 bekers zijn er ook nog een groot aantal (Verstegen) kruiden-pakketten die uitgereikt worden door Ralph aan Mart Jan Luteyn, Selman Ercan, Cedric Kerkmeester, Joop Knipscheer, Cor van As, Hobbyist, Corné en als laatste aan Sharon.
Ook dit jaar blijken weer een groot aantal spelers van de Internet website van Helena-schaken.nl in Brielle te zijn geweest. Sommigen spelen onder hun nickname, maar van anderen blijkt pas na de prijsuitreiking dat zijn ook "Helenisten" zijn. Zo zijn de prijswinnaars alle 3 ook actief op Helena: Brumi, Boszoff en Basvandriel. Verder hebben we kennis kunnen maken met SelfishGene, Hobbyist, Loper, Corne99, Robsprangers, Lowietje, Piet55, Rick en Nicky (en misschien waren er nog wel meer incognito).
Ruud Bosch

SwissMaster Tabellen van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2017