Theo van der Sluis wint het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2018


Foto's van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2018

Zaterdag 13 januari is in "De Infirmerie" het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2018 gehouden.

Na het inschrijven en het welkomswoord van voorzitter Marco Beije en een korte inleiding door wedstrijdleider Ruud Bosch gaan we om 10:35 uur van start. Het toernooi verloopt zoals we gewend zijn. Na de eerste drie verkennende rondes: de lunch van een uur om bij te komen met soep, broodjes met kroket, ei, ham en kaas. Net als voorgaande jaren uitstekend verzorgd door de familie Beije (er zijn in de ochtend ook weer verse oliebollen bij de koffie). Na een vol middagprogramma van nog eens 3 ronden, een korte pauze en de laatste 2 ronden, blijkt het best wel een spannend toernooi te zijn geweest. Met verschillende koplopers en na ronde 7 nog 10 kanshebber op de 3 bekers. Met het Zwitsers systeem moet je wel winnen in de laatste ronde anders gaat de prijs je neus voorbij. Nadat de rook opgetrokken is, blijkt dat Theo van der Sluis de kampioen is geworden, op een anderhalf weerstand punt gevolgd door Kees van Toor. Op de derde plaats eindigt Vincent Geerlings.
Voordat de prijzen worden uitgereikt door Marco, worden onze 2 geweldige bardames Rita en Anneke en ook mevrouw Beije in het zonnetje gezet met een doosje bonbons.
Naast de 3 bekers voor de eerste 3 plaatsen is er ook nog een speciale Philippe van Waardenburg prijs, die dit maal gewonnen wordt door... Philippe van Waardenburg!
En ook van onze jongste deelnemer Ansh Jakhari gaan wij zeker nog meer horen. Tussen alle groten van dit toernooi haalt hij gewoon 50% met een TPR van meer dan 1500. We hebben het van tevoren niet verteld, maar Ansh is afgelopen zomer Nederlands Kampioen Jeugdschaak t/m 8 jaar geworden en men sprak achteraf vol lof over zijn getoonde spel.
Ook dit jaar blijken weer een groot aantal spelers van de Internet website van Helena-schaken.nl in Brielle te zijn geweest. Sommigen spelen onder hun nickname, maar van anderen blijkt pas na de prijsuitreiking dat zijn ook "Helenisten" zijn. Actief op Helena: Brumi, Barent, Basvandriel, Hobbyist, Loper, Lowlife, Piet55 (en misschien waren er nog wel meer incognito). En ook de winnaar speelde er heel lang geleden onder de naam Gamb.

Eind augustus 2018 komt er een nieuw toernooi in Brielle tijdens de festiviteit "Bruisend Brielle" (met een beperkt aantal deelnemers, maar daarover later meer).
Ruud Bosch

SwissMaster Tabellen van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2018