Olaf Cliteur wint het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2019


Foto's van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2019

Zaterdag 12 januari is in "De Infirmerie" het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2019 gehouden.

Na het inschrijven en het welkomswoord van voorzitter Marco Beije en een korte inleiding door wedstrijdleider Ruud Bosch gaan we om 10:35 uur van start met 43 spelers. Het toernooi verloopt zoals we gewend zijn. Na de eerste drie verkennende rondes: de lunch van een uur om bij te komen met soep, broodjes met kroket, ei, ham en kaas en een later nog een vergeten mandarijntje. Net als voorgaande jaren uitstekend verzorgd door de familie Beije (er zijn in de ochtend ook weer verse oliebollen bij de koffie). Na een vol middagprogramma van nog eens 3 ronden, een korte pauze en de laatste 2 ronden, blijkt het best wel weer een spannend toernooi te zijn geweest. Met verschillende koplopers en na ronde 7 nog 8 kanshebber op de 3 bekers. Met het Zwitsers systeem moet je normaal gesproken wel winnen in de laatste ronde anders gaat de prijs je neus voorbij. Dat dit niet altijd geldt, toont Olaf Cliteur aan. Met een remise in de laatste ronde tegen medekoploper Jesse van Dongen (beiden met 6 uit 7), blijkt dat Olaf de kampioen is geworden (met 6½ uit 8). Met 3 weerstand punten minder gevolgd door Jesse op een mooie tweede plaats (met een keurige TPR van 1904 met een score van +3.14). Op de derde plaats eindigt Paul de Freytas met 6 uit 8 (gevolgd door Huig den Hollander met evenveel wedstrijdpunten maar iets minder weerstandpunten).
Ook goede TPR´s waren er voor Cedric Kerkmeester (met een TPR van 1788 met een score van +3.29)en Youri Verlinde (met een TPR van 1844 met een score van +2.88).
Voordat de prijzen worden uitgereikt door Marco, worden onze 3 geweldige bardames Rita, Sarah en Anneke en later ook mevrouw Beije in het zonnetje gezet met een doosje bonbons.
Naast de 3 bekers voor de eerste 3 plaatsen is er ook weer een speciale Philippe van Waardenburg prijs, die dit maal wederom gewonnen wordt door... Philippe van Waardenburg!
Ook dit jaar blijken weer meer spelers van de Internet website van www.helena-schaken.nl in Brielle te zijn geweest. Sommigen spelen onder hun nickname, maar van anderen blijkt pas na de prijsuitreiking dat zij ook "Helenisten" zijn. Actief op Helena: Brumi (de winnaar Olaf), Grasshopper (Huig), Hobbyist (Harjan), Loper (Fred), Lowlife (Mark), Maradona (Jan), Piet55 (Piet), Pimman (Pim), RobSprangers (Rob), Triatleet (Hans)(en misschien waren er nog wel meer incognito).

Ruud Bosch (boszoff)

SwissMaster Tabellen van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2019