Wim Posthumus wint het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2020


Foto's van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2020

Zaterdag 11 januari is in "De Infirmerie" het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2020 gehouden.

Na het inschrijven en het welkomswoord van voorzitter Marco Beije en een korte inleiding door wedstrijdleider Ruud Bosch gaan we om 10:35 uur van start met 44 spelers. Het toernooi verloopt zoals we gewend zijn. Na de eerste drie verkennende rondes: de lunch van een uur om bij te komen met soep, broodjes met kroket, ei, ham en kaas, melk, jus d´orange en een mandarijntje. Net als voorgaande jaren uitstekend verzorgd door de familie Beije (er zijn in de ochtend ook weer verse oliebollen bij de koffie). Na een vol middagprogramma van nog eens 3 ronden, een korte pauze en de laatste 2 ronden, blijkt het weer een spannend toernooi te zijn geweest. Met drie winnaars, die evenveel wedstrijdpunten hebben, valt de beslissing op weerstandpunten. Wim Posthumus heeft de meeste weerstandpunten en wordt uitgeroepen tot kampioen, gevolgd door Dik van der Pluijm en Paul de Freytas.
Voordat de prijzen worden uitgereikt door Marco, worden onze 3 geweldige bardames Rita, Sarah en Anneke en ook mevrouw Beije in het zonnetje gezet met een doosje bonbons. Ook meneer Beije wordt dit jaar niet vergeten.
Naast de 3 bekers voor de eerste 3 plaatsen is er ook weer een speciale Philippe van Waardenburg prijs, die - u raadt het al - wederom gewonnen wordt door... Philippe van Waardenburg!
Ook dit jaar blijken weer veel spelers van de Internet website van www.helena-schaken.nl in Brielle te zijn geweest. Actief op Helena: Brumi (Olaf), Hobbyist (Harjan), Loper (Fred), Lowlife (Mark), Maradona (Jan), Piet55 (Piet), Pimman (Pim), RobSprangers (Rob), dirkbrijs (Dirk) (en misschien waren er nog wel meer incognito).

Ruud Bosch

SwissMaster Tabellen van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2020