Jos Kruidenier wint het Nieuwjaars Toernooi 2023 - Dick Kegge Memorial


Foto's van het Nieuwjaars Toernooi 2023 - Dick Kegge Memorial

Zaterdag 14 januari is in "Het Prinsenkwartier" het Nieuwjaars Toernooi 2023 - Dick Kegge Memorial gehouden.

Na het inschrijven en het welkomswoord van voorzitter Ralph Zwart en een korte inleiding door wedstrijdleider Ruud Bosch gaan we om 10:35 uur van start met 32 spelers.
Er is wel wijzigingen t.o.v. al weer 3 jaar geleden: de locatie is vernieuwd en daarom spelen we in twee losse zalen. De borden 1 t/m 6 staan in een rustige ruimte apart van de uiteraard iets minder stille grotere zaal. En er worden 7 ronden gespeeld van 20 minuten p.p.p.p. Verder verloopt het toernooi zoals we gewend zijn. Na de eerste twee verkennende rondes: de befaamde lunch van een uur om bij te komen met soep, broodjes met kroket, ei, ham en kaas, melk, jus d´orange en een mandarijntje. Dit keer uitstekend verzorgd door dames Rita, Pauline, Sarah en Anneke. Na een vol middagprogramma van nog eens 3 ronden, een korte pauze en de laatste 2 ronden, blijkt het weer een spannend toernooi te zijn geweest.
Na bijna iedere ronde hebben we een andere koploper. Na ronde 2 staat Ismaël op kop, na ronde 3 Vincent (alleen met 3 punten), na ronde 4 Martijn (3 spelers met 3½ punt), na ronde 5 Olaf (5 spelers met 4 punten) en na ronde 6 Dik (alleen met 5 punten).
De belangrijke stelling in het Zwitsers systeem gaat in ronde 7 op: "in de laatste ronde moet je winnen". En dat doet van de kopgroep alleen Jos.

Voordat de prijzen worden uitgereikt door Ralph, worden onze 4 geweldige bardames Rita, Pauline, Sarah en Anneke in het zonnetje gezet.
Met twee spelers, die evenveel wedstrijdpunten hebben (5½), valt de beslissing op weerstandpunten. Jos Kruidenier heeft de meeste weerstandpunten en wordt uitgeroepen tot kampioen, gevolgd door Dik van der Pluijm en met 5 wedstrijdpunten en daar weer met de meeste weerstandpunten wordt Remi Post derde. Een speciale prijs is uitgereikt aan Antigonnie, omdat ze jarig is (nogmaals gefeliciteerd).

Ook dit jaar blijken weer veel spelers van de Internet website van www.helena-schaken.nl in Brielle te zijn geweest. Actief op Helena: Krachtwerper (winnaar Jos), Brumi (Olaf), Constantin (Casper), Hobbyist (Harjan), Loper (Fred), Lowlife (Mark), Piet55 (Piet), RobSprangers (Rob), dirkbrijs (Dirk), Barent (Wijnand) (en misschien waren er nog wel meer incognito).

Ruud Bosch

SwissMaster Tabellen van het Nieuwjaars Toernooi - Dick Kegge Memorial 2023