Simultaan door mevrouw Zhaoqin Peng 2011


Foto's van de Simultaan door mevrouw Zhaoqin Peng 2011

Vrijdag 25 maart heeft onze vereniging 12-voudig Nederlands Kampioene mevrouw Zhaoqin Peng in "De Infirmerie" op bezoek gehad, voor het geven van een schaaksimultaan.

Maar liefst 27 schakers hadden zich aangemeld voor dit spektakel. Gezellig, spannend, goh wat is ze goed, zijn slechts enkele van de vele opmerkingen die we deze avond hebben gehoord. De score van Mevrouw Peng was 1 keer verlies, 5 keer remise en 21 keer winst. Een resultaat dus waar Het Houten Paard trots op kan zijn, maar een score van 87% daar kan Mevrouw Peng ook zeer zeker trots op zijn.
De eerste speler van HHP die zijn partij verloor was Ton van Driel. Hij dacht een leuke aanval met zijn dame op te zetten, maar werd genadeloos door een tussenschaakje afgestraft met als resultaat dat hij zijn dame verloor. Sander Dröge was de volgende, hij zag dat hij niets meer kon doen aan mat in 4. Bij Ton Menkveld ging heel langzaam maar zeer secuur het licht uit. Sietse de Vries volgde daarna, hij stond ineens heel slecht en daar hielp niets meer aan. De volgende 2 spelers die er af gingen waren Rien van der Molen en Marvin Seggelinck. Deze beide spelers maken deel uit van onze trainingsgroep, die elke vrijdag vanaf 18.30 uur les krijgen van ervaren jeugdtrainers in De Infirmerie. Met beiden zal ik eens moeten oefenen, zodat ze niet hun dame weggeven. Het eerste resultaat kwam na ca. 2 uur schaken. Ruud Bosch wist een stelling op het bord te toveren die herhaling van zetten ging opleveren, remise dus. Wethouder Wilbert van Borgonjen wist daarna na een grote afruil van materiaal de eer van de Gemeente Brielle hoog te houden door ook remise te spelen. Ook Bas van Driel, Jan Kraaijeveld en Joop Knipscheer wisten daarna een half puntje af te snoepen van de 12-voudig Nederlands Kampioene.
De enige die het volle punt binnen wist te halen was Leen den Boer. Met uiterst secuur spel en met een groot aantal sterke zetjes kan hij als enige bogen op de volle winst.
Een uiterst geslaagde avond, iets anders kunnen we er niet van zeggen. We zijn Kees Schrijvers van Adviesbureau Schrijvers dan ook uiterst dankbaar voor het mogelijk maken van deze schaaksimultaan.