Verslag schaken tijdens Bruisend Brielle

Afgelopen zaterdag werd voor de 3e keer het feest “Bruisend Brielle” georganiseerd.

Vooraf waren de vooruitzichten niet al te goed, regen werd er voorspeld. Nou daar zaten de deskundige dus goed naast. De hele dag heeft het zonnetje er voor gezorgd dat het feest zich mocht verheugen op een heerlijk warm spektakel.

Het is altijd afwachten of een evenement wel zal aanslaan bij het verwende publiek, maar ik denk dat Bruisend Brielle inmiddels kan bogen op een grote bekendheid.

De sfeer was prima, de muziek was prima, de shows prima en het schaken was zelfs geweldig.

De hele dag heeft Schaakvereniging Het Houten Paard allerlei soorten wedstrijden georganiseerd, met kinderen en volwassenen die langs onze schaakkraam kwamen.

We hebben deze dag zeker met 30 kinderen schaakwedstrijdjes gespeeld.

Veel van deze kinderen hadden nog nooit eerder geschaakt maar onder de bezielende leiding van Sander, Marco en mijn persoontje, hebben we deze kinderen het edele schaakspel bij kunnen brengen.

Ook een groot aantal senioren hebben een potje schaak tegen bovenstaande heren gespeeld of zelfs een spelletje tegen andere voorbijgangers.

Uiteraard gingen alle schakers, dankzij onze sponsor Navaltec uit Hoogvliet, met een prijsje naar huis. Vooral de schaakmedailles waren voor de kinderen een enorme trekpleister.

Veel animo was er ook voor onze club. Een groot aantal kinderen zijn van plan om eens op onze clubavond kennis te komen maken met de schaaklessen die wij geven.

Dick